Restauranten og maden på Ferdinand er i en klasse for sig selv. Indretningen er enkel og klassisk med en hyggelig og afslappet atmosfære - og bag den store loungebar kan man se kokkene i aktion i det åbne køkken. Restauranten på Ferdinand er tidligere kåret til den bedste af sin slags af Bent Christensen og Den Danske Spiseguide.


Selskaber

Med hotel, bar og restaurant i et, danner Ferdinand de ideelle rammer for ethvert selskab – store som små – uanset anledningen.

Den afslappede og hyggelige atmosfære hos Ferdinand gør stedet perfekt til alle slags arrangementer – det værende konferencer, møder, vinsmagning eller fest.

Vi har plads til selskaber på op til 80 personer.

Forskellige gæster og selskaber har forskellige ønsker, derfor mener vi, at hvert selskab skal tilrettelægges efter individuelle behov. Derfor sammensætter restaurantchefen og køkkenchefen sammen med jer den helt perfekte dag.

Frokostarrangementer er i tidsrummet kl. 12.00 til kl. 17.00.

Menu samt endeligt antal skal vi have besked om senest en uge før arrangementet afholdes.

Skriv en mail til restaurant@hotelferdinand.dk eller ring på +45 8732 1444 for at høre om mulighederne.


MAD UD AF HUSET

Ferdinand sammensætter i samarbejde med jer en menu som passer præcis til jeres budget og ønsker.

Ferdinand's kokke leverer kvalitets mad til jeres næste fest, hvad enten det afholdes privat eller i større lokaler. 

Alt fra barnedåb, bryllup, reception, konfirmation, jubilæum, fødselsdag til størrer studentergilder og julefrokoster, der ønsker at maden skal være lidt ud over det sædvanlige.

Vi kan være behjælpelige med alt fra mad, service og servering til drikkevarer, opdækning og musik.

Skriv en mail til restaurant@hotelferdinand.dk eller ring på +45 8732 1444 for at høre om mulighederne.


Køkkenet

I Ferdinand's køkken er nøgleordene kvalitet og godt håndværk. Derfor bruger vi kun de bedste råvarer, som er nøje udvalgt.

Havnens fiskehus
Hos Ferdinand elsker vi fisk – når det altså er frisk fisk tilberedt på den helt rigtige måde. Derfor får vi alt vores fisk fra Havnens fiskehus, der er den ældste og førende fiskeforretning på havnen i Aarhus. Den ejes i dag af to unge brødre Anders og Kristian.

Selvpluk
Når det kommer til hyben og svampe – er det køkkenet, der står for indsamlingen – en gang i mellem tager de nemlig selv i skoven og plukker svampe eller til Tversted for at plukke hyben.

Piemonte
Piemonte er særlig kendt for dens sorte og hvide trøfler. Trøflen er en underjordisk svamp, som vokser i 20 - 30 cm dybde. Den er ikke umiddelbart mulig for mennesker at finde, og har med dens rette fået tilnavnet køkkenents diamant. Den italienske sorte sommertrøffel fra Piemonte indgår i sommerperioden i flere af vores retter. Den har sæson fra maj til december og har en mild delikat nøddesmag.

Grambogård
Grambogård er et lille fynsk og selvstændigt slagteri, der arbejder sammen med udvalgte og ansvarlige landmænd, der brænder for deres arbejde og deres dyr.  Det betyder omsorg for dyrene, ro, frihed og harmoni – i stalden og på marken. På slagteriet bliver hvert stykke kød behandlet individuelt, hvilket sikrer den bedste smag. Dyrevelfærd er omdrejningspunktet - glade dyr er god smag.

Gris
Grisene fra Grambogård går i lyse og åbne stier med masser frisk luft. Når sulten melder sig, kan grisene bare spise, der er flere fodrestationer i stalden og fri adgang til halm. Grisene spiser omkring 20 procent mere end konventionelle grise, fordi grisene løber mere rundt og derfor forbrænder mere. Dyrenes trivsel og sundhed bliver overvåges dagligt.

Julegris
Æblegrisen fra Grambogård så dagens lys i sensommeren 2006. Gennem dens opvækst er den blev fodret med halm, korn, vitamin og ikke mindst fynske æbler. Sådan laver man en ægte glad julegris.

Kalv
En kalv, der vokser op på Grambogård, er en harmonisk, tillidsfuld og glad kalv. Fra fødslen fodres den med råmælk, og de første to måneder har den adgang til mælk døgnet rundt. De små kalve vejes hver 14.s dag, og deres udvikling følges tæt. De får automatisk frisk foder hver halve time, så de kan spise præcis, når de vil.  Når de er gamle nok flyttes de sammen i store løsdriftsbokse, hvor de kan lege med jævnaldrene kalve og roligt udvikle sig på naturlig vis.  Når kalvene er 10-12 måneder gamle køres de til slagteriet få km væk.

Okse
Her lever okserne om sommeren i frit naturskønne omgivelser med masser af frisk græs, der gror på god gammel landbrugsjord uden tilsætning af nogen som helst form for gødning eller kemikalier. Om vinteren går dyrene i løsdriftsstalde på et tykt lag blødt halm eller på bløde madrasser og fodres med bl.a.majs, korn, raps-, soya- og solsikkeskrå. Oksernes tilvækst er helt naturligt og uden det sævanlige pres for maximal tilvækst på kortest mulige tid. Okserne slagtes umiddelbart efter ankomsten til slagteriet. Hos Grambogård tror de på, at traditionelle og mere langvarige metoder gør kødet mere mørt og smagen mere kraftig, og derfor tørslagtes alle dyr. Oksekødet modnes herefter på krog i ca 4 uger inden vakuumpakning.

Gråsten fjerkræ
Gråsten har specilieret sig i at lave landkyllinger og unghaner, hvor dyrevelfærd og smag går hånd i hånd. Gråsten ejes af ægteparret Susanne og Gunder Jensen. Gråsten er sund mad med mere velfærd, mere kvalitet og mere smag.

Unghane
Hos Gråsten får kyllinger og unghaner bedre velfærd. Unghanerne har gulvarme, siddepinde, frisk samvsmuld og en naturlig døgnrytme, som følger dagslyset. 

Lam
Vadehavslam er en delikatesse fra Marsken, der går fra Rømø til Kaiser-Wilhelmskoog i syd. Det barske vadehavsklima giver kødet den karakteristiske smag. Smagen er let saltet og farven er rosarød. Vadehavslammene græsser frit på de salte marskjorder, som er fyldt med havets salte og mineraler.